Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Новости

Хобі як шлях до здоров`я


Сучасний світ все більше стає віртуальним, і мільйони молодих людей годинами не відриваються від монітора комп`ютера або екрану телефону. Але, незважаючи на це, останнім часом користуються популярністю різні хобі, наприклад, у жінок - це рукоділля.

Вплив хобі на людину

Згідно зі спостереженнями люди, у яких є хобі, зокрема, різного виду рукоділля, стають набагато спокійнішими. Цей процес умиротворяє, заспокоює нервову систему і приносить моральне задоволення від отриманого результату. Якщо в будинку є речі, зроблені своїми руками, це завжди затишне і неповторне житло. Такі предмети інтер`єру несуть позитивний заряд, розповідають про пристрасть господаря, про його таланти і старанність.

Якщо хобі займаються всі члени сім`ї - це завжди мирна і гармонійна домівка, користь спільно проведеного дозвілля ніким не заперечується, а особистий приклад допомагає виховати працездатної, думаючої і творчо обдарованої людини.

Жінці, яка займається вишиванням, в`язанням, шиттям, незнайомі депресія і стрес, заняття рукоділлям стимулює роботу організму. Для деяких головним аргументом відмови від занять стає боязнь зіпсувати річ, невпевненість в собі породжує страх помилитися. Але мало хто замислюється, що навіть якщо не все вийде з першого разу, користь все одно буде, прагнення до поліпшення результату приносить хороші плоди. По суті, можна почати з переробки старих речей, вони все одно вийшли з моди і не використовуються, а попрактикуватися з їх допомогою можна без особливих витрат.

Інтернет повний варіантів: з носків роблять м`які іграшки, зі старих светрів - наволочки, з джинсів - сумки. Список можна продовжувати нескінченно.

Як зняти стрес за допомогою рукоділля?

На думку багатьох психологів, сама природа подбала про те, щоб природні здібності чоловіків і жінок регулювалися. Зараз грань між статями практично стерта, якщо розглядати їх спосіб життя. Жінки часто трудяться в тих областях, які раніше були прерогативою чоловіків, але тяга до здавна відомих і звичних занять для дам не пропадає.

На думку деяких вчених, які проводили дослідження, таке хобі, як рукоділля не тільки знімає стрес. Робота, яка проводиться кінчиками пальців, відноситься до так званої дрібної моторики. Активні точки в цій області стимулюються під час роботи і підвищують загальний тонус організму.

Жінки, які періодично в`яжуть, вишивають, викладають модні мозаїчні картини, набагато урівноважені і спокійніші, довше живуть і отримують задоволення не тільки від покупок і їжі. Результат своєї праці не може не радувати, а якщо він схвалений близькими і хобі жінки вітається в сім`ї, до позитивного терапевтичного ефекту додається і емоційний настрій.

Інсульт та його наслідки

Інсульт - важке і часто смертельне захворювання, яке пов`язане з порушенням мозкового кровообігу. Серед факторів ризику розвитку інсульту - запальні процеси в організмі, гіпертонія, атеросклероз та ін. Це найпоширеніший діагноз після хвороб серця, і якщо уникнути інсульту не вдалося - важливо почати відновлення функцій організму.

Як це не дивно звучить, але саме рукоділля допомагає відновитися. Це пояснюється тим, що при роботі задіяна дрібна моторика, а вона в чималому ступені пов`язана з пам`яттю, увагою та іншими важливими факторами.

Інсульт часто призводить до порушення рухової функції рук, можуть з`явитися такі ознаки:

  • зникає чутливість в кисті;
  • суглоби нерухомі через контрактури;
  • виникає слабкість в м`язах, сил стає менше, знижується витривалість;
  • біль і набряк викликають порушення координації.

Звичайно, одними лише заходами щодо активізації точок при заняттях рукоділлям не обійтися, і допомогти в цьому випадку може тільки комплексний підхід до проблеми. Але в силах кожного хворого допомогти самому собі, так як багато в чому лише від нього залежить результат хвороби. Лікарі зроблять все можливе і, застосувавши сучасні методи лікування, поставлять пацієнта на ноги, але як твердо він буде на них стояти, чи зможе повернутися до повноцінного життя - часто залежить і від самого хворого.

На пальцях багато нервових закінчень, а при інсульті сигнали від головного мозку до кінцівок слабкі. Рекомендують рухатися в зворотному напрямку і посилати сигнал від пальців до мозку. Якщо до цього додати масаж, це посилить кровообіг в руках, що допоможе швидше відновитися.

Вправи і хобі для відновлення

Лікарі рекомендують протягом усього дня робити вправи на відновлення рухової функції рук. Їх необхідно робити одночасно двома руками, не кидати процес, якщо одна з них не слухається. Тільки старанність і терпіння можуть допомогти в цій складній справі, тому необхідно не тільки бажання, але й певна сила волі.

Варто зазначити, що кожен відстрочений день видаляє одужання, і чим раніше почати займатися, тим вище шанс знайти максимально можливу рухливість. Бездіяльність призводить до набряків, атрофії м`язів, центральна нервова система формує певний стереотип відсутності руху.

Хворі після інсульту змінюються, більше половини з них страждають порушеннями мови, вони погано розуміють, що відбувається навколо, не можуть приймати рішення, у них поганий контакт з рідними. Зміни можуть наступити і відразу, і через кілька місяців, тому необхідно уважно стежити за хворим, і при перших ознаках депресії і стресу вжити заходів.

Спільні заняття з дітьми допоможуть повернутися в звичайний ритм життя. Існує маса занять для тренування дрібної моторики. Це буде корисно і для дітей, і для хворого.

Розвиток дрібної моторики корисно в будь-якому віці. Зараз особливо багато матеріалів, що дозволяють ліпити, малювати, робити квіти з бісеру та багато ще яких хобі, де задіяні пальці.

Ліплення - один із способів розвинути моторику рук і промасажувати їх одночасно. Крім того, людина фантазує, мислить, це корисно в будь-якому віці, а в похилому цей процес просто необхідно стимулювати. Можна зліпити фігурку, що уособлює проблеми і хвороби. Зламавши її або закинувши в недоступне місце, людина відчуває полегшення. Психологічно вона звільняється від негативу і болю - багатьом цей метод допомагає.

Малювання - один із способів сконцентруватися на проблемі і заспокоїтися. Тривога і незадоволеність проходять, якщо малювати не пензлем, а пальцями - при цьому запускається права півкуля мозку. Як правило, вона працює в півсили і відповідає за креатив.

Ну і актуальні, звичайно, різні вироби, до виготовлення яких можна підключити дітей. Це зайвий раз відірве їх від телевізора і комп`ютера і посприяє взаєморозумінню, адже спільне проведення часу - невід`ємна частина виховання.

Дана інформація представлена в якості ознайомчої, сайтом "HealthApple".



Оставить отзыв (комментарий):

Ваше имя: *
 
Ваша почта:
Комментарий: *

 
Введите символы: *
Обновить

Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Авелокс (таблетки)
Авелокс (таблетки) (Bayer (Байер))

Авелокс в таблетках - бактерицидный антибактериальный препарат широкого спектра действия.
Иммунофлазид
Иммунофлазид (Экофарм)

Иммунофлазид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для этиотропного лечения и профилактики ОРВИ и гриппа.
Флавозид
Флавозид (Экофарм)

Флавозид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для лечения ветряной оспы, вирусных гепатитов B и С, гриппа А и В, а также заболеваний, вызванных вирусами герпеса 4-го и 5-го типа.