Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Новости

Література для дітей - важливий етап у становленні особистості


Правильний вибір літератури є досить важливою складовою при вихованні дитини. Саме з прочитаних казок малюк сприймає особливості поведінки героїв, запам'ятовує їх вчинки,  відношення до оточуючих і тому подібні речі. Так як з урахуванням такої інформації дитина формує стандарти своєї поведінки, тому до переліку книжок, які зазвичай читають дитині, треба ставитися відповідально.

Слід враховувати, що в ранньому віці пам'ять дитини міцно фіксує отриману інформацію, тому значна частина з того, що вона почує у проміжок з двох до шести років, залишиться з нею на все життя.

Якщо звернути увагу на особливості народної творчості кожного народу, то можна помітити досить багато схожих аспектів між поведінкою героїв казок та морально-етичними стандартами місцевого населення. Таким чином, навчання місцевим традиціям починалося з раннього віку.

В той же час, деякі сучасні книги для дітей фактично позбавлені будь-якого сюжету, а вчинки героїв нелогічні та не мають під собою жодної мотивації. В даному випадку необхідно знати, що на етапі формування особистості всі обставини сучасної реальності - вчинки оточуючих людей, визначення суті речей та явищ, або дії книжкових героїв сприймаються як зразок правильної поведінки, формуючи фундамент для майбутнього світогляду. Таким чином, якщо дитина звикає до алогічних дій книжкових героїв, то в майбутньому її поведінка буде саме такою - позбавленою раціонального обгрунтування вчинків, чітких життєвих цілей і тому подібного.

При виборі варіантів, які книги купити для дітей, в першу чергу варто надати перевагу класичним творам, які на протязі багатьох поколінь користуються попитом та мають визнання серед дітей. Значна частина сучасних творів не мають бажаного логічного підгрунтя, тому знайомити з ними малюка не варто.

Крім змісту самої книги досить важливим аспектом також є художнє оформлення твору. Аналогічно до запам'ятовування вчинків героїв, дитина сприймає візуальні образи, наведені в книзі, та на їх основі формує уявлення про навколишній світ. Відповідно до висновків багатьох фахівців, не варто демонструвати дитині гротескні зображення, наприклад, тварин та птахів, адже, не маючи уявлення про їх реальний вигляд, малюк уявлятиме їх саме такими, як вони зображені у книжці.

При цьому, правильний вибір літератури з урахуванням віку дитини значно пришвидшить її інтелектуальне дорослішання та стане основою для формування правильного сприйняття світу в майбутньому.

Отже правильний вибір дитячої літератури, в особливості - для маленьких дітей, які тільки починають знайомитись зі світом книжок, є важливим фактором, що впливатиме на комплексний інтелектуально-емоційний розвиток людини.

Источник новости: Medsite.com.ua



Оставить отзыв (комментарий):

Ваше имя: *
 
Ваша почта:
Комментарий: *

 
Введите символы: *
Обновить

Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Авелокс (таблетки)
Авелокс (таблетки) (Bayer (Байер))

Авелокс в таблетках - бактерицидный антибактериальный препарат широкого спектра действия.
Иммунофлазид
Иммунофлазид (Экофарм)

Иммунофлазид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для этиотропного лечения и профилактики ОРВИ и гриппа.
Флавозид
Флавозид (Экофарм)

Флавозид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для лечения ветряной оспы, вирусных гепатитов B и С, гриппа А и В, а также заболеваний, вызванных вирусами герпеса 4-го и 5-го типа.