Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Новости

Як правильно підібрати ортез на ногу


На гомілкостоп припадає найбільше навантаження, оскільки він відповідає за підтримку маси тіла і виконує головну функцію під час ходіння – перерозподіляє вагу та перекочує стопу від п’яти на носок.

З цієї причини з гомілковостопним суглобом частіше за все виникають проблеми, багато з яких можливо вирішити за допомогою ортезу. Ортез на ногу використовується в декількох випадках:

  1. щоб запобігти травмам, в тому числі і при зайнятті спортом;
  2. під час реабілітації після травм та оперативного втручання;
  3. при загостренні хронічних хвороб.

В усіх цих випадках ортези на гомілковостопний суглоб допомагають зафіксувати суглоб з оптимальною силою, тим самим запобігаючи розтягненням чи переломам, зменшив больовий синдром або прискоривши час реабілітації.

Ортез ортопедичний: правила вибору

Ортез дитячий або для дорослого повинен підбиратись тільки лікарем з урахуванням стану пацієнта – маса, вік, стадія травми або стадія хронічної хвороби. При незначних проблемах часто призначається м’який ортез, а в серйозному випадку - жорсткий.

Отримавши поради від лікаря, де вказано підходящий різновид ортезу (жорсткий/м’який, рівень фіксації), пацієнт може відправлятись в салон для придбання. Щоб правильно підібрати розмір, необхідно виміряти наступні параметри:

  1. якого розміру взуття;
  2. обсяг щиколотки (найбільш вузька область);
  3. обсяг гомілки (посередині між коліном та щиколоткою);
  4. обсяг щиколотки під кісточками.

Коли визначені параметри знаходяться в середині на сітці розмірів, указаній на упаковці, то краще всього обирати менший. Ортези для стопи, які занадто великі, не дадуть позитивного результату. Вони не зафіксуються потрібним чином, тому не дадуть підтримку проблемній ділянці ноги.

Купувати такі вироби потрібно в спеціалізованих магазинах. Там можливо одягти підходящі моделі та перевірити їх зручність. Обов’язково перевірте сертифікати на товари та уважно огляньте ортез на предмет цілості продукції та справності кріплення і застібок.

Де придбати ортези в Україні

Компанія "Орто-Крок" виготовляє протези та ортези на нижні кінцівки. На сайті Ви можете ознайомитись с різновидами продукції, побачити сертифікати, оскільки компанія має виключно сертифіковане виробництво. Також на ortokrok.com є можливість отримати ортез безкоштовно, для цього необхідно подати документи, перелік яких можна знайти на сайті.



Оставить отзыв (комментарий):

Ваше имя: *
 
Ваша почта:
Комментарий: *

 
Введите символы: *
Обновить

Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Авелокс (таблетки)
Авелокс (таблетки) (Bayer (Байер))

Авелокс в таблетках - бактерицидный антибактериальный препарат широкого спектра действия.
Иммунофлазид
Иммунофлазид (Экофарм)

Иммунофлазид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для этиотропного лечения и профилактики ОРВИ и гриппа.
Флавозид
Флавозид (Экофарм)

Флавозид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для лечения ветряной оспы, вирусных гепатитов B и С, гриппа А и В, а также заболеваний, вызванных вирусами герпеса 4-го и 5-го типа.