Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Новости

Пяткова шпора: хто схильний до недугу, причини і прояви захворювання


Ще в минулому столітті про шпори на п'яті говорили як про дивну містичну хворобу і діагностували її лише в тих випадках, коли людина отримувала серйозну травму в області п'яти. А всім іншим, у кого не було виявлено пошкодження, не поспішали ставити ніяких діагнозів в надії, що хворобливий наріст з часом пройде сам собою.

Хто схильний до захворювання

Сьогодні така недуга виявляється у більшості хворих, які звернулися за лікарською допомогою з больовим синдромом. Зауважте, пяточная шпора лікування проходить у декілька етапів і у більшості випадків позитивне. До речі, статистика свідчить, що найчастіше такого захворювання в сучасному світі піддаються жінки, які переважно проживають в місті. Крім того, помилково вважати, що шпора дошкуляє тільки літнім людям. Відомо чимало випадків, коли від неї страждали і 25-річні фізично активні панночки, що піддається цілком розумному поясненню. Погоня за красивим модним взуттям і надмірне захоплення фітнесом, де велике навантаження припадає саме на п'яти, і призводять до розвитку п'яткової шпори, боротися з якою потім доводиться не один місяць.

Причини захворювання

П'яткова шпора не виникає за один день. До неї призводять тривалі проблеми зі здоров'ям, на які з якихось причин хворий не поспішає звертати увагу. Серед найпоширеніших причин, що викликають шпору, можна відзначити наступні:

  • поздовжня плоскостопість
  • надлишкова вага
  • травма п'яткової кістки
  • порушення обміну речовин
  • поганий кровообіг ніг
  • артрит
  • цукровий діабет
  • похилий вік
  • регулярне носіння незручного взуття
  • надмірне навантаження на ноги

Як проявляється хвороба

Одним з найголовніших симптомів, що вказують на захворювання, завжди вважалася біль у п'яті, що з'являється в момент руху. Біль буває настільки гострою, що людина змушена кульгати, щоб хоч якось полегшити страждання. Особливо болісно шпора проявляє себе до вечора. Якщо ж у хворого є проблеми з вагою, то перебіг хвороби буде ще складніше. Біль в цьому випадку буде постійною і дуже гострою, що пов'язано з великим навантаженням на п'яту. Ще один показник хвороби - згрубла шкіра на п'яті, яка з часом стає червоного кольору. Якщо спостерігається такий симптом, значить запальний процес в самому розпалі.

Источник новости: medsite.com.ua



Оставить отзыв (комментарий):

Ваше имя: *
 
Ваша почта:
Комментарий: *

 
Введите символы: *
Обновить

Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Авелокс (таблетки)
Авелокс (таблетки) (Bayer (Байер))

Авелокс в таблетках - бактерицидный антибактериальный препарат широкого спектра действия.
Иммунофлазид
Иммунофлазид (Экофарм)

Иммунофлазид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для этиотропного лечения и профилактики ОРВИ и гриппа.
Флавозид
Флавозид (Экофарм)

Флавозид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для лечения ветряной оспы, вирусных гепатитов B и С, гриппа А и В, а также заболеваний, вызванных вирусами герпеса 4-го и 5-го типа.