Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Новости

Що робити, якщо ваш кредит продали колекторам?


При видачі будь-якого позики фінансові установи всіма шляхами і способами намагаються нівелювати ризики неповернення запозиченої суми.Однак це вдається зробити не завжди і навіть, здавалося б, самі надійні клієнти несподівано потрапляють в категорію злісних неплатників.

Виникнення подібних ситуацій вельми не радує позикодавців. Как не платить кредит якщо з боржником не вдається домовитися і терпіння банку закінчується, то нерідко кредитори передають прострочення колекторам - професійним стягувачам боргів. Саме вони спеціалізуються на взаємодіях з незговірливими клієнтами-боржниками, застосовуючи у своїй роботі різні методи для повернення непогашеної суми. Зрозуміло, стягнення заборгованості повинно здійснюватися відповідно до діючих норм права, а якщо вони порушуються, то боржнику слід негайно звернутися в регулюючі структури. Однак не всі добре знають свої права і обов'язки, тому припускаються помилок при взаємодії з колекторами. Цього можна уникнути, але про все по порядку.

Пам'ятайте, що на перших етапах банк намагається налагодити контакт з клієнтом і мирно домовитися про повернення позики. Як правило, сторони шукають компроміс, який би їх влаштував. Якщо він не знайдений, то банку простіше позбутися від боргів. Для цього нерідко вдаються до послуг колекторських агентств. Чітких термінів продажу проблемних боргів немає. Кожен банк для себе визначає їх самостійно, виходячи з лояльності до недбайливих позичальників. Найчастіше на продаж з аукціону виставляються борги з простроченням понад півроку. Однак фінансові аналітики відзначають останнім часом тенденцію скорочення цього терміну до 3-4 місяців.

Після того, як відносини між клієнтом і банком зіпсувалися остаточно і сторони не знайшли виходу з ситуації, що склалася, банк, не питаючи згоди боржника, передає борг. Важливо відзначити, що фінансова організація зобов'язана сповістити про це позичальника в письмовій формі з врученням в руки під розпис. Якщо дана умова порушена, то боржник має право не спілкуватися з колекторами.

Боржнику потрібно знати, що передача його боргу може бути проведена по одному з двох можливих сценаріїв, найчастіше застосовуються на практиці:

1) Відбувається відступлення права вимоги. В даному випадку заборгованість купується колектором за подібною ціною, як правило, від 2% до 10% від суми боргу. Таким чином, вже колектор стає кредитором з повними на це правами;

2) Укладення агентського договору. У цьому випадку банк залишається кредитором, а стягнення боргу покладається на плечі колекторів, які за надані послуги отримують від банку винагороду. Його величина прямо залежить від ефективності стягнення.

Очевидно, що боржнику було б корисно знати заздалегідь, який варіант волів вибрати банк. Однак, як би там не склалося, але збирачі повинні представлятися, називати свою організацію, пред'являти документи, які підтверджують їх повноваження. Пам'ятайте про це.

Очевидно, що не всі боржники, по суті, є злісними неплатниками. Багато з них стали жертвами збігу обставин. Люди б і самі були раді розплатитися, але в даний момент просто не можуть. Саме ця категорія громадян найбільш вразлива і просто губиться, не знаючи, що їм робити і як поступати при контактах з колекторами. Не слід лякатися і боятися. Часи, коли відчайдушно застосовувалися заборонені прийоми потихеньку відходять на другий план. Все рідше можна побачити міцних хлопців з бейсбольними битками в руках. Колекторські агентства борються за підтримку свого іміджу. Їх співробітники стають більш ввічливими і зацікавленими в безпосередньому пошуку рішення і виходу з ситуації.

Якщо банк сповістив вас належним чином про передачу боргу колекторам, співробітники агентства при зустрічі представилися, як годиться, показали відповідні документи, ввічливі в спілкуванні, то має сенс вступити в дискусію. Дізнатися точну суму боргу, з'ясувати, яким чином вона утворилася, вислухати пропозиції колекторів, подумати спільно, як можна вилізти з «кредитної ями». В процесі переговорів слід спробувати зменшити суму заборгованості, яка до цього моменту вже може обрости численними штрафами. З огляду на, що прострочення реалізуються практично за безцінь, колектори можуть дати знижку. Не забувайте, що всі досягнуті домовленості слід відразу фіксувати на папері, адже «слова до справи не пришиєш».




Оставить отзыв (комментарий):

Ваше имя: *
 
Ваша почта:
Комментарий: *

 
Введите символы: *
Обновить

Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Авелокс (таблетки)
Авелокс (таблетки) (Bayer (Байер))

Авелокс в таблетках - бактерицидный антибактериальный препарат широкого спектра действия.
Иммунофлазид
Иммунофлазид (Экофарм)

Иммунофлазид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для этиотропного лечения и профилактики ОРВИ и гриппа.
Флавозид
Флавозид (Экофарм)

Флавозид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для лечения ветряной оспы, вирусных гепатитов B и С, гриппа А и В, а также заболеваний, вызванных вирусами герпеса 4-го и 5-го типа.