Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Новости

Симптоми і лікування підошовного фасциїта


Підошовний фасциїт - це запалення сполучної тканини, розташованої на тильній стороні (підошві) стопи. Симптоми зазвичай відчуваються через запалення сполучної тканини.

Інша назва захворювання - п'яткова шпора. Чому вона виникає? Це пов'язано з навантаженням на тіло протягом тривалих періодів часу і часто зустрічається у пацієнтів з клінічним ожирінням. Біль від підошовного фасциїта зазвичай присутній на біля основи п'яти і може поширюватися до пальців стопи, що заважає згинанню стопи пальцями в напрямку гомілки. Також може бути біль в гомілці.

Симптоми підошовного фасциїта перевіряються шляхом клінічних обстежень анамнезу здоров'я пацієнта, характеристик болю і рівня фізичної активності. Також час появи болю є хорошим індикатором цього стану. Чим раіше діагностують захворювання, тим пяточная шпора лікування буде швидшим та легшим.

Біль в ногах вранці дуже поширений симптом. Для постановки точного діагнозу буде проведена візуалізація з використанням рентгенівських променів, МРТ або ультразвуку. Правильний діагноз веде до правильного лікування, оскільки багато проблем зі стопами мають однакові симптоми, такі як біль в стопі або п'яті. Рентген не покаже підошовний фасциїт, але може показати шпори п'ят - стан, що часто супроводжує проблему.

Шпори п'ят виникають при підошовній фасції, особливо коли захворюванню дозволяли прогресувати без лікування протягом тривалого періоду. Шпори п'ят - це кальциноз п'яткової кістки, викликаний підошовним фасціітом, при якому утворюються кісткові шпори. Однак це не обов'язково болісно - поширена помилка.

Лікування підошовного фасциїту

Лікування симптомів включає як медикаментозний, так і хірургічний підхід.

  • Лікування слід починати негайно, як тільки з'являються симптоми. Неінвазивне лікування включає відпочинок, оскільки основною причиною підошовного фасциїту часто є надмірна праця і навантаження.
  • Інший метод впливу - масаж і розтягування литкових м'язів для поліпшення гнучкості і розслаблення стопи. Оскільки стопа несе вагу всього тіла, втрата ваги також важлива для зниження навантаження. Підтримуюче взуття та накладення шин на ніч можуть допомогти імобілізувати уражену ділянку і уникнути неправильного вирівнювання стопи. Це може погіршити стан.
  • Лікувальна фізкультура проводиться з метою реабілітації та дозволяє максимально рухати нижніми кінцівками. Було доведено, що альтернативна терапія теплом і холодом забезпечує полегшення болю за рахунок розслаблення м'язів навколо стопи. Тим часом протизапальні препарати забезпечують більш швидке і ефективне полегшення симптомів.
  • Більш агресивне лікування включає використання ортопедичних пристосувань, таких як опори для ніг, для збільшення функціональності стопи і зменшення поширення болю.
  • Кортикостероїди можуть використовуватися як протизапальний засіб. Хірургія стає останнім засобом лікування важко виліковних випадків.

Источник новости: medsite.com.ua



Оставить отзыв (комментарий):

Ваше имя: *
 
Ваша почта:
Комментарий: *

 
Введите символы: *
Обновить

Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Авелокс (таблетки)
Авелокс (таблетки) (Bayer (Байер))

Авелокс в таблетках - бактерицидный антибактериальный препарат широкого спектра действия.
Иммунофлазид
Иммунофлазид (Экофарм)

Иммунофлазид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для этиотропного лечения и профилактики ОРВИ и гриппа.
Флавозид
Флавозид (Экофарм)

Флавозид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для лечения ветряной оспы, вирусных гепатитов B и С, гриппа А и В, а также заболеваний, вызванных вирусами герпеса 4-го и 5-го типа.