Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Новости

Типи розладів мовлення та варіанти терапії у підлітків


Багато людей можуть розпізнати один або два типи мовленнєвих розладів, але логопеди справді лікують набагато ширший спектр проблем. Розлади можуть варіюватися від легких до важких. Деякі присутні при народженні, а інші розвиваються з часом. Деякі з них є частиною неврологічної функції, а інші пов’язані з травмою або інвалідністю.

Незалежно від того, як виник розлад у підлітка, логопедична терапія може сприяти покращенню якості життя багатьох пацієнтів.

10 поширених типів мовленнєвих розладів

Існує багато типів розладів у різних категоріях, і стан кожної людини може відрізнятися. Нижче наведено деякі з найбільш поширених мовленнєвих розладів, які лікують логопеди. Деякі просто озвучимо, а деякі розберемо більш детально.

  1. Заїкання та інші порушення вільного мовлення. Заїкання може мати кілька форм, включаючи «блоки», що характеризуються довгими паузами, що характеризуються розтягуванням звуку. Заїкання не завжди є постійним, і воно може посилюватися нервозністю або хвилюванням. Люди, які заїкаються, можуть відчувати напруженість у своєму тілі і навіть уникати ситуацій чи слів, які можуть викликати у них заїкання. Вторинна фізична поведінка може включати надмірне моргання очима або стиснення щелеп. Бажано максимально спростити мову, розібрати вставні слова приклади і варіанти їх використання.
  2. Апраксія мовлення в дитинстві.
  3. Орофаціальні міофункціональні розлади. Діти, підлітки та дорослі можуть страждати від цих аномальних рухів обличчя та рота. Вони виникають через аномальний ріст і розвиток мімічних м’язів і кісток, причина якого неясна. Особи з орофаціальними міофункціональними розладами можуть мати проблеми з їжею, розмовою, диханням через ніс, ковтанням або питтям.
  4. Розлади артикуляції. Особливо часто у дітей раннього віку порушення артикуляції засновані на нездатності утворювати певні звуки. Натомість деякі слова та звуки можуть бути спотворені.
  5. Рецептивні розлади. Характеризуються проблемами з розумінням і обробкою того, що говорять інші, що викликає труднощі у дотриманні вказівок або обмежений словниковий запас.
  6. Розлади мовлення, пов'язані з аутизмом. Людина з аутизмом може мати труднощі з розумінням і використанням слів, навчитися читати або писати або вести розмову.
  7. Резонансні розлади. Виникають через блокування або перешкоджання потоку повітря в носі, роті або горлі, що може вплинути на вібрації, що визначають якість голосу.
  8. Вибірковий мутизм. Найбільш часто зустрічається у дітей та підлітків.
  9. Розлади мови/дизартрія, пов'язані з травмою мозку.
  10. Симптоми дефіциту уваги/гіперактивності.

Терапевти можуть допомогти зменшити або усунути ці типи мовленнєвих розладів, а також багато інших. Лікування зазвичай включає вправи на артикуляцію, а також лікування основних станів, які можуть викликати проблеми.

Источник новости: medsite.com.ua



Оставить отзыв (комментарий):

Ваше имя: *
 
Ваша почта:
Комментарий: *

 
Введите символы: *
Обновить

Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Авелокс (таблетки)
Авелокс (таблетки) (Bayer (Байер))

Авелокс в таблетках - бактерицидный антибактериальный препарат широкого спектра действия.
Иммунофлазид
Иммунофлазид (Экофарм)

Иммунофлазид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для этиотропного лечения и профилактики ОРВИ и гриппа.
Флавозид
Флавозид (Экофарм)

Флавозид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для лечения ветряной оспы, вирусных гепатитов B и С, гриппа А и В, а также заболеваний, вызванных вирусами герпеса 4-го и 5-го типа.